Japani, taiwan ja hong kong

Sillä lailla, viimeisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt jo pieni hetki. Olen aika laiska kirjoittelemaan mutta pieni päivitys missä mennään 🙂

Elikkäs japani oli mahtava, vietin maassa noin 6 viikkoa ensimmäiset 3 viikkoa tuli pyörittyä junalla fukuokasta aina sapporoon saakka ja sieltä tokioon, meni vähän juoksemiseksi kun halusin ottaa kaiken mahdollisen hyödyn irti japan rail passista.

Päälimmäisenä mieleen jäi onsenit, lukuisat temppelit, linnat yms. Suurin osa linnoista ja temppeleistä on rakennettu uudelleen turisteja varten, toisen maailmansodan aikana liittoutuneet pommittivat kaikki maantasalle. Nämä n. 40-20 vuotta vanhat linnat ja temppelit jotka ovan nyt maailman perintökohteita ovat uskomattomia rahastus automaatteja, joihin pääseen tutustumaan noin 5-15e maksua vastaan riippuen kohteesta. Mieletön bisnes, temppeleillä tehdään tässä maassa isot rahat.

Sit tuli mentyä okinavalle, saari ei sinänsä tarjonnut paljoa aktiviteettejä mutta läheiset pikkusaaret, mm. Zamami island oli huikea! Mieletön paratiisi yöpyminen on halpaa jos haluaa telttailla. Yöpyminen 300yeniä eli alle 3e jos on oma teltta ja rannat on upeita! Ja snorklaustakin voi harrastella 😉

Sit taiwan, helppo maa reissata! Tuli kierrettyä saari ympäri meni noin 3 viikkoa, itäpuolella löytyy uskomattomia luonnonsuojelu alueita, vesiputouksia ja vuoria.. sit tuli käytyä myös green islandilla telttailemassa oli kalliimpi ja vähän heikompi kun zamami island okinawalla, mutta hauskaa oli. Aivan etelässä kentingissä oli mahtavia uimarantoja. kentingistä kaohsiungiin matka oli huikea, tuli käytettyä pimeää taksia. 🙂 menin aamulla bussipysäkille ja siellä oli kiinaa puhuva herrasmies autonsa kanssa, kiinalainen opiskelija porukka kysy multa haluanko liittyä heidän seuraansa, autokyyti kaohsiungiin maksaa saman verran kuin bussi kyyti! Tottakai sitä tuli testattua, matka taittu nopeasti ja kuski heitti mut suoraan hostellin oven eteen, ei paha 🙂

Lopulta tuli sitten matkustettua takaisin ylös pohjoiseen taichungiin jossa tuli harrastettua hostellin porukan kanssa kaikenlaisia vesi aktiviteetteja, ja bbq:ta sun moon lake:lla

Sellaista ja nyt ollaan hong kong:issa ja maanantaina selviää saanko viisumin kiinaan, viisumin anominen oli aika tuskallista, jälkiviisaana sanon että olisi kannattanut hoitaa tämä asia paikallisten matkatoimistojen kanssa. Maksaa ehkä arviolta 200 hk dollaria enemmän mutta on kyllä kaiken vaivan arvoinen. Mulla palo pelkästään 60hk dollaria siihen kun ravasin metrolla edes takas tulostelemassa lappuja ja varaamassa yöpymisiä kiinasta.

Tämmöinen pikku päivitys, yritän jaksaa joskus kirjoitella lisää. 🙂

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Japani, taiwan ja hong kong

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.