korean tasavalta

Se olis nyt etelä-korea takana.

Nopeasti sanottuna hieno maa, tuli käytyä Seoulissa DMZ alueella kurkkimassa pohjois-korean puolelle ja käytyä tutkimassa heidän kaivamiaan tunneleita (about 70m syvällä maan alla). On se pohjois-korean poika kova kaivamaan, olivat kaivaneet ainakin 4 tunnelia (nämä löydetty, voi mahdollisesti olla enemmänkin) ja pisin tais olla kutakuinkin 118km pitkä. Kun ite kävelin tunnelia noin 200m selkä kyyryssä ei voi muuta kuin nostaa hattua äijille jotka kaivo tunnelia noin pitkän matkan. (Älkää ymmärtäkö väärin hienoa, että tunnelit löyty ja homma kusi) pointtina oli vaan että sairas duuni noilla tunnelin kaivajilla ja jos homma olis saatu valmiiksi olisko sotilas pojilla ollut mukava marssia noin 150-170cm vaihtelevassa korkeudessa ja noin 150cm leveässä tunnelissa yli 100km. Ja millä se kaikki tarvittava happi olis sinne kuljetettu, no mukava kokemus kuitenkin.

Sit tuli käytyä gangnam alueella tanssimassa gangnam style 😉 Ja tuli käytyä myös Bongeunsa budhalaisessa temppelissä syömässä munkkien tekemää ruokaa.

Sit tuli käytyä Busassa, kävin tekemässä about 4h vaelluksen temppeli alueella ja vanhalla linnoitus alueella, muurien ympärys mitta oli muistaakseen joku 18km. Itse kävelin pohjois portilta itä portille ja kipusin myös korkeimalle huipulle (801m korkeuteen) oli mahtava vaellus! Sit tuli käytyä kattomassa busanin kuuluisaa siltaa illalla mikä hohti hienoissa väreissä illalla. Seuraavana päivänä tuli sit pyörähdettyä kulttuuri kylässä ja jonkin sortin kauppa alueella missä oli vaate ja ruokakojuja joka puolella.

No tänään saavuin japaniin fukuokaan. Raja tarkastus oli hieman sekava, mun käskettiin tyhjentää koko rinkka, ja vähän jouduin selittelemään miksi liikun japanissa… 😀 kaipa se johtuu tästä parrasta, näytän liian epäilyttävälle.

No heippa rallaa, koitan jaksaa kirjoitella joskus lisää.

2 vastausta artikkeliin ”korean tasavalta

  1. Hienoja paikkoja Mikko on kiertänyt. Olen hieman kateellinen. Minäkin olisin halunnut sinne tunneliin.

    • Jep, olihan se kokemus 🙂 tulin just okinawalle, lähi päivinä tulee vissiin käytyä japanin sodan aikasessa laivasto tukikohdassa. Sielläkin pitäisi olla muutama tunneli maan alla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.