trans siperia

No niin, se olis nyt trans siperian junareissu takana.

Tällä hetkellä majailen vladivostokissa, junareissu tuli uskomattoman halvaksi: moskova-irkutsk matkalle tuli hintaa 5312.5 rublaa ja irkutsk-vladivostok matkalle 3668 rublaa.

Mielettömiä kokemuksia osunut matkalle jo nyt, matkalla irkutsukkiin tapasin kunnon ninjan (2 dan mustan vyön taekwondo sensein) ja kaveri osas onneksi vähän englantia joten, keskustelimme 2 päivää käyttäen välillä apuna suomi-venäjä sanakirjaa. Sensei innostu jopa ruokkimaan mua, pääsin syömään kunnon rasvaa, siitä kuulemma saa hyvää energiaa 🙂

Tästä myös innostuivat muut ihmiset meidän ympärillä ja hetken kuluttua kaikki rupesivat tarjoamaan mursulle sapuskaa, ettei se vaan nääntyisi nälkään 😀 tuli nuideleita, puuro pusseja, kananliemi kuutioita yms. Mutta se mikä jäi eniten mieleen oli kultahampainen mummeli, jolta sain pullaa.. No sellainen matka.

Irkutsukissa jaon kämppäni ensinmäisen yön 4 tytön kanssa. 2 ranskalaista, yhden ehkä kiinalaisen ja yhden suomalaisen mua nuoremman tytön kanssa. Omasta puolestani annan isot rispektit tälle tytölle. Hän oli yksin reissussa, kiertänyt ainakin kiinaa ja mongoliaa ja nyt venäjää. Oli siinä vielä jotain muutakin, ja jos en hirveesti valehtele niin tais olla pari kuukautta matkaa takana.

Mutta mutta, yhtenä päivänä irkutsukissa aattelin lähtee käymään baikal järvellä pyörähtämässä. Ihan putkeen ei tämä heti mennyt. Painelin vahingossa paikallis liikenteen “bussiin” käytännössä johonkin pakettiautoon, kyselin kuskilta kai tämä menee baikal järvelle, vastaus oli: da da da Joten ajattelin, selvä hyppään kyytiin.

Myöhemmin kun olin viettänyt tunnin bussissa, oltiin keskellä ei mitään ja koko auto tyhjeni. Jäin yksi bussiin ihmettelemään ja vähän ajan päästä kuski tulee huutelemaa, että ulos ja kiipeä tohon seuraavaan bussiin eikä kaveri ottanu maksua. 😀 Toinen kuski vaan naureskeli ja vei mut kädestä pitäen omaan autoonsa, taas kyselin: Baikal? Baikal? Ja sain vastaukseksi.. da da. Aattelin että selevä taas mennään.

Myöhemmin kattelin, että tuttuja maisemia ja pian kuski pysäytti auton ja huuteli mulle baikal! sit mulle valkeni että itkutsukissa on ilmeisesti myös paikallisliikenteen pysäkki nimeltä baikal tai alue 😀 no onneks muut matkustus kumppanit sai hyvät naurut kun väitin vastaan: no no nooo!! Big lake!!

No takana oli mongolialainen mukava mummeli, joka soitti kaverilleen joka osas englantia. Selitin hänelle minne olen matkalla, lopulta pääsimme takasin keskustaan ja mummeli ohjeisti mut bussi asemalle, sekä kirjoitti mulle lapun venäjäksi minne mennä. Noh, lopulta pääsin asemalle ja sitä kautta sit järvelle joka oli aivan upea paikka!! Semmonen reissu.

Sit toinen junamatka, irkutsuk-vladivostok. Tutustuin matkalla pariin venäläiseen ja tuli käytyä ekaa kertaa ravintolavaunussa olueella, jossa törmäsin pariin muuhun venäläiseen josta ainakin yksi oli kuuleman mukaan entinen spetsnaz, no hyvin ainakin kaverille viina maistu. Väännimme vähän kättä ja myöhemmin tarjosin kaverille vähän salmiakki koskenkorvaa 😀 junassa liikku yllättävän paljon varusmiehiä.

No sellanen reissu tähän menneessä. Seuraavaksi aletaan suunnittelemaan reittiä etelä koreaan.

3 vastausta artikkeliin ”trans siperia

  1. Moikka! Mielenkiinnosta kyselen mitä kautta junaliput ostit tai mikä on kannattavin/halvin tapa? Ostitko etukäteen vai suoraan asemalta lippu kerrallaan? Onnistuuko lippujen osto ilman venäjänkielentaitoa? 🙂

    • Ostin liput suoraan asemalta, oli vähän haastavaa, mutta ainakun yövyin hostellissa pyysin respaa kirjoittamaan lapun venäjäksi mikä juna mihinkin kohteeseen ja aina onnistu. Liput voi tilata myös netistä, varmaan helpompi vaihtoehto.

      Moskov-irkutsuk ja irkutsuk-vladivostok tuli maksamaan mulle yhteinsä noin ~107e matkustin 3 luokassa, ja yläpeti on halvempi kuin alapeti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.